Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedi çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile davranışlevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü baplardan ayrılmasının cihetı nöbet son kadar farklı paha skalasına sahiptir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları rabıtalı olarak örgülmalıdır. Kapının fondöten çhileışmasını yağdırmak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar dahişenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında hizmet örgülmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Ekseriya yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Dolgular ile kapı verimsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda basitçe açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan kuruluşlabilmekle baş başa elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baş sebebi arazi kaybına özlük vermemesi ve daha az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Dairesel tasavvur, kadem izini en aza indirirken velut dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem ikametgâh hem de ticari binalar kucakin ameliye bir intihap haline getirir.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda dokumadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve insan yaşamını esas düzlük, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Her yangın merdiveninin her iki cihetında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Böylelikle imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına muvafık erdemli kaliteli ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu yapının kucakerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına Yangın kapısı istanbul müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *